Cel putin zece state membre ale Aliantei Nord-Atlantice au cerut, marti dupa-amiaza, Turciei sa reia dialogul cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), in contextul raidurilor aeriene turce efectuate in Siria si Irak, informeaza site-ul agentiei AGI.

O reuniune NATO convocata de Turcia a avut loc marti dupa-amiaza la Bruxelles. Cu ocazia sedintei, ambasadorii a cel putin zece state NATO au cerut Turciei sa reia dialogul cu liderii etnicilor kurzi pentru evitarea amplificarii tensiunilor. Printre tarile care au avut aceasta atitudine se numara Statele Unite, Italia, Franta si Germania, precizeaza surse NATO.

"Statele Unite, chiar daca au catalogat PKK drept organizatie terorista, au cerut Turciei sa reia dialogul cu reprezentantii etnicilor kurzi", a explicat un oficial NATO, sub protectia anonimatului.

Avioane de vanatoare turce au atacat, in cursul noptii de vineri spre sambata, pozitii are grupului terorist Stat Islamic, in Siria, si ale militantilor kurzi, in nordul Irakului. Turcia a initiat raidurile aeriene ca reactie la atacul terorist din orasul Suruc, soldat cu 32 de morti si revendicat de reteaua terorista Stat Islamic, scrie MEDIAFAX.

Este prima data in ultimii doi ani cand armata turca ataca pozitii ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o grupare paramilitara care lupta de zeci de ani pentru obtinerea autonomiei in Turcia si care este implicata, de circa un an, in confruntari cu reteaua terorista Stat Islamic. Aripa militara a PKK a revendicat miercuri uciderea a doi politisti turci care ar fi colaborat cu organizatia terorista sunnita Stat Islamic, activa in Siria, Irak, nordul Egiptului si nordul Libiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.