Majoritatea ungurilor care au raspuns chestionarului privind migrarea trimis de Guvern cred ca este nevoie de reguli mai stricte la nivel national si european pentru a opri fluxul de imigranti ilegali, a declarat luni purtatorul de cuvant Zoltan Kovacs.

Un procent aproape neglijabil de respondenti nu a fost de acord cu afirmatiile din chestionar, a declarat Kovacs intr-o conferinta de presa.

Purtatorul de cuvant al Guvernului ungar a spus ca 70% dintre respondenti au considerat ca extinderea amenintarii teroriste este o tendinta ce are un impact asupra vietilor lor, 25 la suta fiind nesiguri si 3,6 la suta spunand ca nu considera acest lucru important. Kovacs a adaugat ca 39,3 la suta dintre respondenti au crezut ca exista un risc "mare" ca un atac terorist sa aiba loc pe teritoriul ungar, in timp ce 56 la suta au spus ca acest lucru este "posibil". Doar 3,7 la suta au spus ca nu exista niciun risc cu privire la un asemenea atac.

O legatura intre cresterea amenintarii teroriste si "politica de migratie prost controlata de la Bruxelles" a fost facuta de 61 la suta dintre respondenti, in timp ce 27,8 la suta dintre acestia au fost "in mare parte de acord" cu aceasta afirmatie, iar 11,1 la suta au afirmat ca nu exista o asemena legatura.

Kovacs a mai spus ca 97 la suta dintre respondenti au vazut o adevarata "problema" in cresterea migratiei economice, in timp ce 72,6 la suta au spus ca sunt "constienti" de aceasta problema, 23,4 la suta au spus ca au "auzit" de acest lucru, iar 3,9 la suta nu au auzit de acest lucru.
Purtatorul de cuvant al guvernului ungar a declarat ca 72,7 la suta dintre respondenti au spus ca "au fost in totalitate de acord" ca locurile lor de munca ar putea fi amenintate de imigrantii economici, 18,8 la suta spunand ca "sunt in mare parte de acord" si 8,5 la suta precizand ca nu se simt amenintati.

Un procent de 77,4 dintre respondenti a spus ca politicile Bruxellesului privind migrarea au esuat si ca este nevoie de noi reglementari, 17,5 la suta au fost "in mare parte de acord" cu aceasta pozitie, in timp ce 5 la suta nu au fost de acord. Nu mai putin de 89,7 la suta au spus ca vor sustine implementarea de catre guvern a unor reguli mai stricte privind migratia, 7,5 la suta au spus ca vor sustine partial masurile, in timp ce 2,8 la suta au spus ca nu vor sustine reglementari mai stricte. Kovacs a spus ca raspunsurile date la aceasta intrebare au influentat in mod semnificativ deciziile guvernului de a implementa o inchidere temporara a frontierei si construirea unui gard de-a lungul granitei Ungariei cu Serbia.

Citeste si:
Victorie pentru premierul Viktor Orban. UE va debloca o finanţare...
Victorie pentru premierul...

Kovacs a spus ca 87,9 la suta dintre respondenti au fost de acord ca cei care au trecut frontiera ilegal ar trebui retinuti, in timp ce 9,3 la suta au fost partial de acord si 2,8 la suta nu au fost de acord cu o asemenea abordare. Nu mai putin de 86,1 la suta au fost "in totalitate de acord" ca cei care au tracut ilegal granita au trebui trimisi inapoi, 10,2 la suta au fost partial de acord si 3,6 la suta dintre respondenti nu au fost de acord.

Kovacs a spus ca 82,7 la suta au spus ca imigrantii economici ar trebui sa contribuie la costurile de primire si plasare a lor, 13,5 la suta au fost partial de acord cu aceasta afirmatie, iar 3,8 la suta nu au fost de acord, scrie MEDIAFAX.

Un procent de 60,6 dintre respondenti a spus ca faptul ca unele state membre UE ajuta tari de unde provin imigrantii reprezinta un mod de a gestiona criza, in timp ce 15 la suta nu au fost de acord cu aceste masuri, iar 24 la suta au fost partial de acord cu aceasta abordare.

Citeste si:
Al doilea atac armat în Serbia! Un tânăr a ucis cel puțin 8 persoane
Al doilea atac armat în...

Purtatorul de cuvant a declarat ca 92,9 la suta dintre respondenti au spus ca este mai importanta sustinerea familiilor si copiilor ungari decat sustinerea imigrantilor. Alti 5,3 la suta au fost partal de acord, in timp ce 1,7 la suta nu au fost de acord cu aceasta afirmatie.

Kovacs a reiterat declaratii anterioare ale primului-ministru ungur Viktor Orban, potrivit carora este necesar ca gardul de la frontiera sa fie finalizat cat mai repede. In total 1.000.245 persoane au trimis chestionarul la Guvern, potrivit lui Kovacs, care a precizat ca 58.000 au raspuns on-line.

El a declarat luni seara pentru postul public de stiri M1 ca aceasta consultare nationala privind migratia a demonstrat faptul ca o campanie de glume generate de partidele opozitiei nu a functionat. Aproximativ 15.000 dintre chestionarele completate au fost deteriorate sau contineau notite care le-au facut nepotrivite pentru evaluare, a adaugat acesta.

Citeste si:
Guvernul își dă restanțele de toamnă. Legea pensiilor speciale,...
Guvernul își dă restanțele de...

El a spus ca este de asteptat ca numarul imigrantilor ilegali sa atinga 100.000 pana la sfarsitul acestei saptamani.

Aproximativ 900 de persoane lucreaza la construirea unui gard de-a lungul granitei Ungariei cu Serbia si odata ce lucrarea va fi finalizata este de asteptat ca numarul de imigranti ilegali care ajung in tara prin aceasta portiune a frontierei sa scada la o cincime sau o septime, a apreciat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.