Zeci de milioane de oameni din intreaga lume au fost victime ale traficului de persoane in vederea exploatarii prin munca sau in scop sexual, potrivit unui raport al Departamentului de Stat american publicat luni.

Departamentul de Stat american a publicat luni raportul anual privind traficul de persoane, analizand gradul in care 188 de tari s-au confruntat cu aceasta problema pe parcursul anului 2014. Potrivit organizatiei Human Rights First, exista 21 de milioane de victime ale sclaviei, la nivel global, aducand traficantilor profituri anuale de 150 de miliarde de dolari.

Potrivit indicilor utilizati in raport, exista trei categorii in care fiecare tara poate fi inclusa, in functie de eforturile guvernelor de a combate traficul de persoane. Din prima categorie (Tier 1), fac parte 31 de tari care au cel mai mare control asupra traficului de persoane, inregistrand cele mai bune rezultate in micsorarea numarului de victime. Printre acestea se afla Australia, Statele Unite, Marea Britanie, Suedia, Canada, Coreea de Sud, Armenia, Marea Britanie, Taiwan, Nicaragua si Chile, scrie MEDIAFAX.

In cea de-a doua categorie (Tier 2), au fost incadrate 89 de tari, printre aceastea fiind si Romania. In plus, alte 44 de tari sunt pe lista de avertisment, urmand a fi incluse in cea de-a treia categorie (Tier 3), daca nu-si vor intensifica eforturile de combatere a cazurilor traficului de persoane. A fost cazul unor state precum Thailanda, Malaysia, Venezuela si Gambia, care s-au alaturat celor 20 de tari incluse in cea de-a treia categorie, potrivit raportului intocmit de Departamentul de Stat american.

Potrivit organizatiei Global Slavery Index, ar exista 35,8 milioane de persoane care sunt supuse unor forme de sclavie moderna, 14 milioane dintre acestia - aproximativ o treime din numarul total al victimelor - sunt supuse sclaviei in India, fiind obligate sa munceasca sau fiind traficate.

Cu toate ca milioane de oameni sunt victime ale sclaviei, cifrele cu privire la condamnarile acestor cazuri de catre domeniul justitiei sunt foarte mici. Potrivit raportului, in 2014, 44.758 de victime au fost identificate, dar au fost efectuate doar 9.460 procese si 5.776 de condamnari.

Citeste si:
Atac armat la o universitate din centrul orașului Praga. 15...
Atac armat la o universitate...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.