Ministerul de Justitie al Ucrainei a interzis participarea a trei formatiuni cu ideologii comuniste la alegerile locale din octombrie, relateaza site-ul agentiei de presa Interfax Ucraina.

Ministrul de Justitie, Pavlo Petrenko, a anuntat vineri ca a interzis participarea a trei formatiuni cu ideologii comuniste la alegerile locale din octombrie.El si-a anuntat intentia de a propune o lege prin care sa interzica existenta celor trei formatiuni.

In luna aprilie, Parlamentul Ucrainei a aprobat mai multe legi care interzic folosirea simbolurilor utilizate in perioada sovietica si denunta ideologia comunista. "Dupa adoptarea legilor, a fost stabilita o comisie independenta care a supravegheat activitatile a trei formatiuni cu ideologii comuniste din Ucraina - Partidul Comunist, Partidul Comunist (renascut) si Partidul Comunist Muncitoresc si Taranist din Ucraina - timp de o luna. In baza a ceea ce a descoperit comisia, am semnat trei ordonante potrivit carora ca formatiunile comuniste din Ucraina, in particular, in termenii activitatilor lor, a numelor, a simbolurilor, statuturilor si programelor lor, nu sunt in conformitate cu regulamentele prevazute in articolul 3, partea a doua a legii privind condamnarea regimurilor totalitare, comuniste si national-socialiste (naziste) si interzicerea propagandei simbolurilor lor", a declarat Pavlo Petrenko vineri.

El a precizat ca ordonantele au intrat in vigoare imediat de la semnarea lor, astfel ca de vineri cele trei formatiuni interzise nu vor mai putea participa la alegerile locale din Ucraina organizate pe 25 octombrie 2015. Parlamentul Ucrainei a votat pe 17 iulie organizarea de alegeri locale in luna octombrie, in toata tara mai putin in regiunile separatiste din estul Ucrainei si in Crimeea.

Decizia de a exclude regiunile separatiste proruse din estul tarii si Crimeea, regiune anexata Rusiei din 2014, de pe lista celorlalte orase din Ucraina in care se vor organiza alegeri locale in luna octombrie a fost aprobata, vineri, de Parlamentul ucranean din cauza instabilitatii din aceste provincii. De asemenea, tot vineri, purtatorul de cuvant al Parlamentului, Oleksandr Turcinov, a anuntat dizolvarea Partidului Comunist in cadrul Parlamentului Ucrainei, dupa plecarea a numerosi membri ai formatiunii politice respective in ultima luna, relateaza MEDIAFAX.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.