Turcia a trimis avioane de vanatoare si tancuri la granita cu Siria, dupa un atac comis joi de combatanti ai gruparii Stat Islamic, soldat cu moartea unui militar turc si ranirea altor doi, relateaza Deutsche Welle in pagina electronica.

Un post de frontiera din provincia Kilis a fost atacat joi de pe teritoriul sirian aflat sub controlul gruparii Stat Islamic. Un soldat turc a fost ucis si alti doi au fost raniti in urma atacului.

"Soldatii turci au raspuns focurilor de arma trase din partea siriana a frontierei, din regiunea unde se afla militantii Statului Islamic", a declarat un oficial. Ulterior, autoritatile turce au trimis in zona avioane de vanatoare F-16, tancuri si vehicule blindate. Ofensiva a avut loc dupa o intensificare a violentelor la granita turco-siriana saptamana aceasta, care a inceput dupa un atac sinucigas cu bomba comis luni in orasul Suruc din sudul Turciei, soldat cu 32 de morti si peste 100 de raniti, scrie MEDIAFAX.

Autoritatile au identificat un cetatean turc de 20 de ani care avea legaturi cu gruparea Stat Islamic, pe care il suspecteaza de comiterea atentatului, dupa ce cartea sa de identitate a fost gasita la locul atacului.

Autoritatile turce au arestat in ultimele sase luni peste 500 de persoane suspectate de cooperare cu gruparea SI, in conditiile in care Turcia a fost acuzata ca nu depune suficiente eforturi pentru a controla granita cu Siria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.