Armata Statelor Unite ar putea trimite vehicule de lupta Bradley si tancuri M1 in Ungaria, anul viitor, pentru manevre militare organizate de NATO in contextul tensiunilor cu Rusia din cauza conflictul din Ucraina, relateaza cotidianul Napi Gazdasag, citat de Reuters.
Ministerul ungar al Apararii si ambasada americana de la Budapesta au refuzat sa comenteze informatiile. Oficiali americani au anuntat in iunie ca Statele Unite intentioneaza sa stationeze echipamente militare grele in tari est-europene pentru a oferi garantii statelor NATO in contextul actiunilor Rusiei, scrie MEDIAFAX.

Potrivit ziarului Napi Gazdasag, posibilitatea trimiterii de tancuri in Ungaria a inceput sa se contureze din februarie, dupa vizita la Budapesta efectuata de generalul Ben Hodges, comandantul fortelor americane din Europa. In contextul tensiunilor dintre Occident si Rusia, NATO a decis suplimentarea efectivelor militare in statele est-europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.