Liderul Grupului Khorasan, o organizatie terorista formata din membri al-Qaida, al carei scop este sa atace SUA si alte tinte occidentale, a fost ucis intr-un raid aerian american in Siria, luna aceasta, a anuntat marti Pentagonul, citat de CNN.

Muhsin al Fadhli, un jihadist de origine kuwaitiana pentru care administratia SUA ofersie o recompensa de sapte milioane de dolari, era liderul Grupului Khorasan, o organizatie formata din membri al-Qaida care s-au mutat in Siria.

"Moartea sa va degrada si va intrerupre operatiunile externe ale al-Qaida impotriva Statelor Unite si ale aliatilor si partenerilor nostri", a declarat purtatorul de cuvant al Pentagonului, capitanul Jeff Davis, intr-un comunicat. Potrivit lui Davis, raidul aerian a avut loc la 8 iulie, in timp ce al Fadhli calatorea cu un vehicul in apropiere de Sarmada, in Siria.

In timp ce alte grupari teroriste ca Statul Islamic si Jabhat al-Nusra, afiliat l-Qaida, sunt responsabile de o mare parte din violentele din Siria, Grupul Khorasan era banuit ca se concentreaza pe atacuri in Occident. Una dintre bazele grupului a fost vizata de un raid aerian in septembrie, in prima noapte a campaniei militare coordonate de SUA in Siria. Avioane ale coalitiei au bombardat de atunci mai multe tabere de antrenament si alte unitati ale Grupului Khorasan, scrie MEDIAFAX.

Al Fadhli, care a luptat alaturi de al-Qaida si talibani in Afganistan, a fost printre "putinii lideri al-Qaida de incredere ce au fost anuntati dinainte despre atentatele de la 11 septembrie 2001", a precizat Davis. El a fost de asemenea implicat in atacurile teroriste care au avut loc in octombrie 2002, inclusiv impotriva puscasilor marini americani de pe insula Faylaka din Kuwait si de pe nava franceza MV Limburg.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.