Copiii dintr-o tabara organizata de gruparea terorista Stat Islamic au fost invatati sa decapiteze, exersand pe papusi si folosindu-se de sabii.

Copiilor dintr-o tabara organizata de gruparea Stat Islamic le-au fost aratate inregistrari video cu decapitari, iar antrenorii le spuneau ca intr-o zi ei insisi le vor efectua si ca mai intai, trebuie sa exerseze tehnica. Celor peste 120 de baieti li s-a dat o papusa si o sabie si li s-a spus sa ii taie capul.

Un baiat de 14 ani, rapit din randul minoritatii religioase Yazidi din Irak, a spus ca nu poate taia corect capul. "M-au invatat cum sa tin sabia si cum sa lovesc. Mi-au spus ca acesta este capul necredinciosilor", a spus baiatul, numit Yahya de catre rapitorii SI, saptamana trecuta in nordul Irakului, unde a evadat din tabara SI. Cand gruparea Stat Islamic a invadat orasele locuite de comunitati yazide din nordul Irakului anul trecut, au masacrat oameni mai in varsta si au inrobit multe femei si fete. Zeci de baieti precum Yahya au avut o soarta diferita: SI a incercat sa ii reeduce. I-au fortat sa se converteasca la Islam si au incercat sa ii transforme in luptatori ai jihadului., scrie MEDIAFAX.

Aceasta face parte dintr-un efort concentrat al extremistilor sa reconstruiasca o noua generatie de militanti, conform interviurilor luate de Associated Press rezidentilor care au fugit sau care sunt inca sub ocupatia SI in Siria sau Irak. Grupul recruteaza adolescenti sau copii folosindu-se de cadouri, amenintari si spalarea creierului. O inregistrare video a gruparii SI publicata saptamana trecuta prezenta un baiat care decapita un soldat sirian sub supavegerea unui militant adult. Luna trecuta, o alta inregistare arata cum 25 de copii impuscau 25 de soldati sirieni in cap.

In scoli si in moschei, militantii le impun copiilor doctrina extremista, deseori intorcandu-i impotriva parintilor lor. Indoctrinarea vizeaza in principal copiii musulmani sunniti.

Yahya, fratele sau mai mic, mama lor si sute de membri ai comunitatii yazide fost capturati cand SI a ocupat orasul irakian Sulagh in august. Copilul a petrecut aproximativ cinci luni acolo, antrenandu-se de la opt la zece ore pe zi.

Citeste si:
Proba de limba și lit. maternă pentru elevii din partea...
Elevii din partea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.