Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy, liderul partidului Republicanii, a constatat ca exista asemanari puternice intre comportamentul politic al presedintelui Francois Hollande si cel al premierului de extrema-stanga grec Alexis Tsipras.

In opinia lui Sarkozy, Hollande si Tsipras aplica acealeasi metode: "Amandoi mint pentru a cuceri puterea cu orice pret. Unul i-a mintit pe greci, celalalt i-a mintit pe francezi".

"Asemanarea dintre primul-ministru grec, liderul stangii radicale, si presedintele francez socialist nu sare in ochi, dar pentru Nicolas Sarkozy, este totusi evidenta", noteaza L'Express, potrivit MEDIAFAX.

Dupa cum releva Le Monde, Nicolas Sarkozy a folosit ultimele episoade din "foiletonul" grec pentru a se deda sportului sau preferat: "distrugerea celui care l-a invins in mai 2012". In ultimele doua saptamani, fostul sef al statului francez si sustinatorii sai nu au incetat sa il acuze pe presedintele Hollande ca l-a primit "cu mare fast la Palatul Elysée" pe primul-ministru grec.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.