Exercitiile militare Saber Guardian/Rapid Trident 2015, la care participa militari ucraineni si din mai multe tari, intre care Statele Unite si Romania, incep luni la poligonul Iavoriv, situat in regiunea Lviv, din vestul Ucrainei, relateaza agentia Unian in pagina electronica.

Potrivit serviciului de presa al Ministerului ucrainean al Apararii, militari din 18 tari vor participa la manevre, care vor dura pana la 31 iulie.

Armata ucraineana va fi reprezentata de 800 de soldati si tot atatia militari vor reprezenta celelalte tari participante. Cei mai multi militari vor fi din Statele Unite, dar si din Marea Britanie, Polonia, Romania, Bulgaria, Georgia si Lituania, scrie MEDIAFAX.

Adjunctul ministrului ucrainean al Apararii, Igor Dolgov, a anuntat desfasurarea exercitiilor la poligonul Iavoriv in cahdrul unei conferinte de presa din 9 iulie. Potrivit lui Dolgov, scopul exercitiilor este imbunatatirea interoperabilitatii si interactiunii intre fortele armate ucrainene si straine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.