O coalitie condusa de Statele Unite a aruncat din nou manifeste peste capitala de facto a gruparii Stat Islamic in Siria, promitandu-le locuitorilor ca "libertatea va veni" in regiune, au declarat activisti citati de agentia Associated Press in pagina electronica.

Gruparea "Raqqa este sacrificat in tacere", care se opune organizatiei Stat Islamic, si Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), un ONG cu sediul in Marea Britanie, au spus ca pliantele aveau desene cu extremisti morti si steagurile intoarse invers.

Manifestele contineau de asemenea o fotografie in care puteau fi vazuti patru luptatori din cadrul principalei militii kurde, Unitatile de protectie a poporului sau YPG, insotita de textul in limba araba "Libertatea va veni".

Ultimele manifeste au fost lansate in conditiile in care membrii YPG avansau in nordul Siriei, ajungand la aproximativ 50 de kilometri nord de Raqqa. Avioanele de lupta ale coalitiei au mai aruncat asemenea pliante in trecut.

Tot duminica, extremistii au dat un termen de patru zile Internet cafe-urilor sa inceteze sa ofere conexiune wireless caselor invecinate, au anuntat OSDO si grupul "Raqqa este sacrificat in tacere". Decizia vine la doua saptamani dupa ce extremistii au publicat o inregistrare video care prezenta uciderea a doi sirieni in Rakka, suspectati de spionaj. Califatul proclamat de gruparea Stat Islamic ocupa aproximativ o treime din suprafata Siriei si Irakului, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.