Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat luni dimineata, dupa incheierea unui acord privind un nou plan de salvare a Greciei, ca "nu va exista un Grexit", relateaza Reuters in pagina electronica.

"Nu va exista un Grexit (iesirea Greciei din zona euro-n.r.) si, astfel, suntem multumiti de rezultatele obtinute", a declarat Juncker intr-o conferinta de presa, dupa incheierea negocierilor maraton privind criza din Grecia.

Presedintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, a afirmat la randul sau ca 25 de miliarde de euro vor fi folositi pentru a recapitaliza bancile elene. Potrivit presedintelui Consiliului European, Donald Tusk, ministrii de Finante vor discuta de urgenta modalitati de a ajuta Grecia sa obtina resursele necesare pe termen scurt. Dupa procedurile nationale, Eurogrupul va lucra cu institutiile pentru a continua negocierile, scrie MEDIAFAX.

Premierul belgian Charles Michel a anuntat luni dimineata, pe Twitter, ca liderii zonei euro au ajuns la un acord privind un nou plan de salvare a Greciei. Dupa negocieri care au durat 16 ore, prim-ministrul belgian a scris pe Twitter: "Acord!". "Summitul Euro a ajuns la un acord in unanimitate. Toti suntem gata pentru un program ESM (Mecanismul European pentru Stabilitate-n.r.) pentru Grecia, cu reforme serioase si sprijin financiar", a scris de asemenea pe contul sau oficial de Twitter presedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Liderii zonei euro si-au petrecut noaptea incercand sa puna la punct termenii unui nou plan de salvare a Greciei, care trebuie sa adopte o serie de reforme.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.