Dalai Lama a cerut Europei sa ramana unita in fata unei crize legate de bani, in cadrul unui discurs sustinut in prezenta a zeci de mii de persoane in Germania, relateaza agentia DPA in pagina electronica.

La inceputul unei vizite de trei zile in landul german Hessa, liderul spiritual tibetan a facut apel la Europa duminica sa nu uite de unitate in fata banilor. Uniunea Europeana poate fi un model pentru alte continente, ca Africa sau Asia, a adaugat el.

UE a pus capat conflictului indelungat dintre Franta si Germania si a condus la o prietenie in conditii de siguranta. Conflictele pot fi solutionate doar prin dialog. Pentru acest lucru, este necesara constientizarea faptului ca toate cele sapte miliarde de oameni din lume sunt egali, a precizat Dalai Lama.

Motivul oficial al vizitei lui Dalai Lama, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, este sarbatorirea zilei sale de nastere, pe 6 iulie. Dalai Lama a vizitat landul Hessa de mai multe ori si este prieten cu fostul premier al landului Roland Koch de zeci de ani. Liderul spiritual tibetan urmeaza sa ramana in Hessa pana marti si are programate intalniri cu actualul premier, Volker Bouffier, si cu membri ai Parlamentului landului, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.