Cel putin 35 de persoane au fost ucise duminica intr-o serie de atentate sinucigase si cu masini-capcana care au vizat in special cartiere siite din Bagdad, acesta fiind unul dintre cele mai grave bilanturi din ultima perioada in capitala irakiana, relateaza Reuters in pagina electronica.

Cel mai sangeros atentat a vizat cartierul Shaab din nordul Bagdadului, unde o masina-capcana si un atac sinucigas au provocat moartea a 19 persoane, au declarat surse medicale si din domeniul securitatii. Masina a explodat in apropierea unei piete aglomerate si, dupa ce trecatorii si politia s-au adunat in zona deflagratiei, un atacator sinucigas a detonat explozibilul pe care il avea asupra sa.

In cartierul Bunouk, in nord-estul capitalei, o bomba amplasata intr-o masina a omorat noua persoane. Fortele de ordine, insotite de caini special antrenati, au impanzit zona dupa informatii privind amplasarea altor doua bombe, au precizat sursele.

Mai mult de o suta de persoane au fost ranite in cele trei explozii. Atentatele nu au fost deocamdata revendicate, dar combatantii gruparii extremiste sunnite Stat Islamic, care controleaza o mare parte din nordul Irakului si provincia Anbar situata la vest de Bagdad, trimit in mod regulat atacatori in capitala. Tot in cursul zilei de duminica, un atacator sinucigas a omorat cinci persoane in cartierul Kadhimiya, iar o bomba a ucis doi oameni in cartierul Iskan, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.