Ministrul britanic de Finante George Osborne a promis miercuri, in Parlamentul de la Londra, reducerea cheltuieilor sociale si a impozitarii muncii, precum si rezolvarea problemei productivitatii scazute care poate submina redresarea economiei, transmite Reuters.

La prezentarea primului buget din aproape 20 de ani conceput de un guvern integral conservator, Osborne s-a folosit de criza din Grecia pentru a sustine ca Marea Britanie, a cincea mare economie a lunii, are nevoie de cheltuieli si imprumuturi mai mici.

"Marea Britanie inca cheltuieste si imprumuta prea mult. Trebuie doar sa va uitati la criza care are loc chiar in acest moment in Grecia pentru a va da seama ca daca o tara nu isi tine sub control imprumuturile, atunci imprumuturile preiau controlul unei tari", a spus Osborne in Parlament.

Bugetul ii permite lui Osborne sa isi sporeasca sansele de a deveni viitorul premier al Marii Britanii, daca David Cameron se va retrage din functie inainte de viitoarele alegeri din 2020, asa cum a afirmat.Intre masurile salutate de parlamentarii conservatori se numara majorarea pragului de venituri scutite de impozit la 11.000 de lire sterline pe an, incepand de anul viitor, si a pragului de la care se aplica taxa de mostenire pentru locuintele familiale la 1 milion de lire, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.