Negocierile internationale asupra programului nuclear iranian nu vor continua la infinit, asa cum sugereaza unii reprezentanti ai Republicii Islamice, iar un acord trebuie incheiat rapid, au avertizat marti surse apropiate dosarului.
"Tocmai am procedat la o ultima prelungire. Nu este clar de ce si cum trebuie sa mergem mai departe. Ori ajungem in 48 de ore, ori deloc", a declarat o sursa apropiata negocierilor asupra programului nuclear iranian intre Teheran si membrii Grupului 5+1 (membrii permanenti ai Consiliului de Securitate al ONU - China, Franta, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite - si Germania).

Negocierile de la Viena, care ar fi trebuit sa se incheie marti, au fost prelungite cu cateva zile. Negocierile fusesera deja prelungite pana la 7 iulie, dupa depasirea termenului-limita initial de la 30 iunie. Potrivit ministrului rus de Externe Serghei Lavrov, citat de agentia de presa Interfax, au ramas nesolutionate "aproximativ opt" puncte, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.