Franta "va face totul" ca Grecia sa ramana in zona euro, a declarat marti premierul francez Manuel Valls, la doua zile dupa ce grecii au pus sub semnul intrebarii viitorul tarii in uniunea monetara prin respingerea prin referendum a programului de reforme propus de creditori.

"Franta este convinsa ca nu ne permitem riscul ca Grecia sa iasa din zona euro. Un exit ar pune in pericol cresterea economiei mondiale si ar reprezenta un risc politic semnificativ", a afirmat Valls la un post de radio francez, relateaza MarketWatch.

Liderii Germaniei si Frantei au cerut luni Greciei sa redacteze urgent propuneri de reforma pentru a preveni iesirea statului elen din uniunea monetara, lasand astfel usa deschisa negocierilor, scrie MEDIAFAX.

Cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande s-au intalnit la Paris pentru a consolida cea mai importanta alianta din zona euro, dupa ce in ultimele saptamani au avut opinii tot mai divergente despre solutiile de deblocare a negocierilor. Liderii din zona euro se vor reuni marti intr-un summit de urgenta petnru a discuta situatia Greciei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.