Fostul premier Alain Juppé (Les Républicains) a indemnat luni Uniunea Europeana (UE) sa "organizeze" iesirea Greciei din zona euro in mod "nedramatic", la o zi dupa respingerea prin referendum a planului creditorilor, relateaza AFP in pagina electronica.
"Grecia nu mai este in masura, astazi (luni), sa-si asume disciplina din zona euro. Incercarea de a o mentine (in zona euro) cu orice pret, prin aranjamente de circumstanta, ar fragiliza intregul sistem", a declarat fostul premier.

"Este necesar sa o ajutam sa-si organizeze iesirea (din zona euro in mod) nedramatic", a subliniat fostul premier, "ceea ce nu inseamna ca este necesar sa iasa si din Uniunea (Europeana)", a insistat el. Grecia "trebuie, daca doreste acest lucru, sa-si pastreze locul (in UE), la fel ca celelalte state membre care nu au aderat la zona euro", scrie pe blog candidatul in alegerile primare ale dreptei, in vederea alegerilor prezidentiale franceze din 2017, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.