Presedintele Frantei, Francois Hollande, a respins o solicitare de azil formulata de Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks.

Autoritatile suedeze cer extradarea lui Julian Assange din Marea Britanie, sub acuzatia de agresiuni sexuale. Julian Assange respinge acuzatiile si s-a refugiat din 2012 in ambasada Ecuadorului din Londra.

Vineri dimineata, cotidianul Le Monde a publicat o scrisoare pe care Assange i-a trimis-o presedintelui Francois Hollande.

"Prin primirea mea, Franta ar face un gest umanitar si simbolic, incurajand jurnalisti si activisti pentru adevar", a spus Assange, care sustine ca viata ii este in pericol.

Biroul lui Hollande a analizat solicitarea si a refuzat acordarea de azil. Assange sustine ca, daca ar merge in Suedia pentru a raspunde acuzatiilor de agresiune sexuala, Statele Unite ar obtine cu usurinta transferul sau pentru a-l judeca de spionaj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.