Acordul dintre Grecia si creditori este aproape finalizat, a declarat vineri ministrul elen de Finante Yanis Varoufakis, indicand ca cele doua parti au purtat discutii private pe parcursul saptamanii, relateaza MarketWatch.

Indiferent care va fi rezultatul referendumului, acordul este "iminent". Daca grecii vor vota da, Guvernul va accepta propunerea avansata de creditori saptamana trecuta", a spus Varoufakis, la emisiunea "Morning Ireland" a postului de radio RTE.

"Daca vor spune nu, va pot spune ca in aceasta saptamana de impas am primit propuneri interesante din partea oficialilor europeni, iar acordul este gata, mai mult sau mai putin", a adaugat Varoufakis, scrie MEDIAFAX.

Grecii trebuie sa voteze duminica, la referendum, daca accepta sau nu propunerile de reforma ale creditorilor internationali, respectiv ale FMI, statelor din zona euro si ale Bancii Centrale Europene. Oficialii europeni au caracterizat referendumul drept un vot pentru ramanerea sau nu a Greciei in zona euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.