Ministrul grec al Apararii Panos Kammenos, liderul Partidului Grecii Independenti (nationalist) care face parte din coalitia de guvernare, a amenintat Guvernul ca demisioneaza, daca acesta nu retrage o propunere catre creditorii Greciei de taiere a cheltuielilor militare, relateaza Ekathimerini.com.

Biroul premierului s-a grabit sa-si impace partenerul de coalitie. Potrivit publicatiei, la cateva ore dupa o reuniune tensionata intre premierul stangii radicale si partenerul sau nationalist, Biroul lui Alexis Tsipras a emis un scurt comunicat in care afirma ca "nu exista - nu a existat si nu va exista - vreo propunere din partea Guvernului grec de reducere a cheltuielilor militare".

Reuniunea a vut loc dupa ce Guvernul a trimis marti Comisiei Europene (CE), Bancii Centrale Europene (BCE) si Fondului Monetar International (FMI) o propunere care includea o reducere a cheltuielilor militare cu 200 de milioane de euro in 2016 si 400 de milioane de euro in 2017 "printr-un set de masuri tinitite, inclusiv o reducere a trupelor si achizitiilor".

Kammenos a reactionat vehement fata de propunere, potrivit unor surse citate de ziarul Kathimerini, amenintand sa paraseasca fragila coalitie in cazul in care propunerea nu este retrasa. In cazul in care Grecii Independenti ar iesi de la guvernare, Guvernul lui Tsipras ar mai fi sustinut de 149 de parlamentari, fata de 162 cati numara in prezent majoritatea formata in jurul Syriza in Parlamentul grec, care are in total 300 de mandate, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.