Donald Trump a deschis un proces de 500 milioane de dolari impotriva Univision, marti, in urma deciziei acestui post TV american de limba spaniola de a incheia unilateral contractul in virtutea caruia trebuia sa difuzeze concursul de frumusete Miss USA, detinut partial de Trump, informeaza Reuters.

Postul Univision a anuntat, saptamana trecuta, ca nu va transmite concursul Miss USA de pe 12 iulie, din cauza frazelor insultatoare rostite de Donald Trump la adresa imigrantilor mexicani, in timpul discursului prin care magnatul american a anuntat ca va candida pentru a fi nominalizat din partea Partidului Republican la alegerile prezidentiale din 2016.

In documentele oficiale depuse la tribunal, Donald Trump acuza postul Univision de "incercare prost disimulata" de a-i ingradi libertatea de exprimare, cu scopul de a spori sansele lui Hillary Clinton, care spera sa devina candidatul Partidului Democrat pentru functia de presedinte al Statelor Unite. Actionarul principal al acestui post de televiziune, Haim Saban, este un sponsor al campaniei lui Hillary Clinton, precizeaza aceleasi documente.

In timp ce si-a anuntat in mod oficial candidatura pentru nominalizarea din partea Partidului Republican, pe 16 iunie, Donald Trump a acuzat Mexicul, spunand ca aceasta tara trimite in Statele Unite violatori si traficanti de droguri.

"Atunci cand Mexicul isi trimite oamenii la noi, ei nu ii trimit pe cei mai buni, nu ii trimit pe oamenii ca voi", a declarat Donald Trump. "Ei (Mexicul, n.r.) trimit aici oameni care au multe probleme si acestia aduc cu ei problemele lor. Aduc cu ei droguri, aduc crime, sunt violatori, insa presupun ca unii dintre ei sunt oameni buni, dar eu am vorbit cu granicerii si ei mi-au spus ce fel de oameni primim in tara noastra", a adaugat magnatul american.

In declaratia publica prin care a anuntat, marti, initierea acestui proces, Donald Trump a refuzat sa retracteze acele declaratii. "Nimic din ce am declarat in acea zi nu difera de ceea ce tot spun in public de multi ani. Exista un nivel ridicat de criminalitate in aceasta tara din cauza imigratiei ilegale, care nu este controlata", a spus milionarul american. Totusi, Donald Trump a precizat ca are "un mare respect pentru Mexic" si ca iubeste "poporul mexican si spiritul sau extraordinar".

Citeste si:
Ce despăgubiri îi cere Dana Roba lui Daniel Balaciu: „Spitalul...
Ce despăgubiri îi cere Dana...

Postul Univision a publicat la randul sau o declaratie de presa in care a spus ca a analizat acuzatiile depuse in justitie impotriva sa de Donald Trump, pe care le considera "atat false din punct de vedere faptic, cat si ridicole din punct de vedere legal". Postul Univision a spus ca isi va apara imaginea "cu toata vigoarea" in procesul care va urma, scrie MEDIAFAX.

Reprezentantii sai au spus ca vor "continua sa lupte impotriva eforturilor continue depuse de Trump de a se indeparta de comentariile insultatoare pe care le-a facut pe 16 iunie la adresa imigrantilor mexicani".

Saptamana trecuta, postul de televiziune Univision a anuntat ca nu va difuza concursul de frumusete Miss USA si ca va intrerupe orice relatie de afaceri cu Miss Universe Organization, un joint venture intre Donald Trump si postul NBCUniversal, detinut de grupul media Comcast, in urma "declaratiilor recente si insultatoare la adresa imigrantilor mexicani" facute de magnatul american.

Citeste si:
Hilarry Clinton, atac la Bernie Sanders: "N-a realizat nimic"
Hilarry Clinton, atac la...

Postul NBC a anuntat la randul sau, luni, ca l-a concediat pe Donald Trump si ca intrerupt colaborarea cu concursurile de frumusete Miss USA si Miss Universe, din cauza acelor comentarii insultatoare. Donald Trump a anuntat ca nu va participa la reality show-ul "The Apprentice", difuzat de NBC, in timp ce va candida pentru Casa Alba.

Donald Trump, in ciuda notorietatii sale, este considerat un candidat cu sanse mici de a fi nominalizat din partea Partidului Republican in cursa prezidentiala de la alegerile din 2016.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.