Finlandezul Matti Makkonen, supranumit "parintele SMS-ului", dupa ce a contribuit la popularizarea la scara mondiala a mesajelor in forma scurta expediate de pe telefoanele mobile, a murit la varsta de 63 de ani, informeaza bbc.com.

Matti Makkonen a devenit celebru si a primit titulatura de "parinte al SMS-ului" dupa ce a dezvoltat ideea de crea un serviciu de expediere de mesaje prin intermediul retelelor de telefonie mobila.

In ciuda popularitatii astfel dobandite, savantul finlandez spunea adeseori ca nu el a fost acela care a inventat acea tehnologie. In 2012, Matti Makkonen declara pentru BBC News - intr-un interviu acordat prin SMS - ca tehnica de expediere de mesaje scrise va continua sa existe, intr-o forma sau alta, pentru totdeauna.

La ceremonia organizata cu ocazia implinirii a 20 de ani de la expedierea primului SMS, Matti Makkonen a spus ca tehnologia aflata la baza acestor mesaje scurte a reprezentat o munca in echipa si ca Nokia a fost compania care a contribuit la popularizarea acestui serviciu, odata cu lansarea pe piata a modelului de telefon mobil Nokia 2010 in anul 1994, scrie MEDIAFAX.

Desi frecventa de utilizare a SMS-urilor a inceput sa scada in ultimii ani, acest serviciu a ramas popular pe plan mondial, iar cateva trilioane de texte scurte sunt expediate in fiecare an de pe telefoanele mobile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.