Un avion indonezian militar de tip Hercules C-130 s-a prabusit marti intr-un cartier locuit din Medan, al treilea cel mai populat oras din tara, iar cel putin 20 persoane au murit, relateaza AP in pagina electronica.

Un bilant anterior anunta cel putin cinci morti Televiziunea indoneziana transmitea imagini cu avionul prabusit, in flacari, vehicule avariate si cladiri partial distruse. O purtatoare de cuvant al Spitalului Adam Malik, Sairi M. Saragih, a declarat ca institutia a primit cel putin 20 de cadavre. Ea a precizat ca doi locuitori din cartier au fost raniti si se aflau in stare critica.

Avionul s-a prabusit cu putin inainte de pranz, la doar cateva minute dupa ce a decolat de la baza aeriana Soewondo.

Comandantul Fortelor aeriene, maresalul Agus Priatna, a declarat pentru postul MetroTV ca pilotul a transmis turnului de control ca era necesar ca avionul sa revina la baza din cauza unei probleme la un motor, scrie MEDIAFAX.

"Avionul s-a prabusit in timp ce vira la dreapta sa se intoarca pe aeroport", a declarat Supriatna. La bordul avionului se aflau 17 militari, a precizat el. Este a prima oara in ultimii zece ani cand un avion de prabuseste in cartierul din Medan. In septembrie 2005, un avion de tip Boeing 737 apartinand companiei Mandala Airlines s-a prabusit la scurt timp dupa ce a decolat de pe Aeroportul Medan's Polonia, intr-o zona rezidentiala aglomerata, omorand 143 de persoane, dintre care 30 de la sol.

Medan are aproximativ 3,4 milioane de locuitori si este al treilea cel mai populat oras din Indonezia dupa capitala Jakarta si Surabaya.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.