Rusia a promis regimului Bashar al-Assad asistenta politica, economica si militara, afirma ministrul sirian de Externe, Walid al-Moualem, citat de site-ul israelian Ynetnews.
"Am primit o promisiune de ajutor pentru Siria - la nivel politic, economic si militar", a declarat Walid al-Moualem, la Moscova, dupa intrevederea pe care a avut-o cu presedintele Rusiei, Vladimir Putin. Presedintele Rusiei a dat asigurari ca nu exista nicio schimbare in sustinerea pe care Moscova o acorda presedintelui sirian, Bashar al-Assad. Regimul de la Damasc se bucura de sustinerea unor aliati traditionali precum Rusia, Iran si miscarea siita libaneza Hezbollah, scrie MEDIAFAX.

Siria se confrunta, incepand din martie 2012, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 220.000 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.