Copiii italieni au construit, joi, cel mai inalt turn din piese Lego din lume, la Milano, si au stabilit cu aceasta ocazie un nou record mondial Guinness, informeaza Reuters.

Desi a parut o joaca, tinerii italieni s-au implicat trup si suflet in aceasta sarcina serioasa. Centimetru cu centimetru, rand dupa rand, ei au contribuit la construirea unui turn de proportii epice, joi, in orasul Milano, cu obiectivul asumat de a stabili un nou record mondial.

Camillo Mazzola, directorul de marketing al filialei italiene a grupului Lego, spune ca activitatile de constructie ce implica renumitele caramizi din plastic de diverse culori sunt practic "inscrise" in ADN-ul oricarui copil: "Este primul lucru pe care il face orice copil caruia ii pui in palme piese Lego, chiar si la varsta de doi ani, cand ei nu sunt capabili sa construiasca ceva, insa incep inca de atunci sa le puna unele peste celelalte, pentru a construi un turn". "Asadar, astazi, trecem de la turnurile neprofesioniste construite de copii - o creatie foarte frumoasa pentru ei - la un super-turn al recordurilor", a adaugat el.

Dupa ce copiii din Milano au realizat structurile necesare din caramizi Lego, adultii au intrat in actiune, le-au ridicat cu mare grija si le-au asezat unele peste celelalte, construind astfel turnul respectiv. La finalul unei activitati sustinute pe parcursul a cinci zile, turnul a fost finalizat, joi, relateaza MEDIAFAX.

Dupa o masurare atenta, in prezenta reprezentantilor Guinness World Records, structura din Milano - din aproximativ 600.000 de caramizi Lego - a primit titlul de cel mai inalt turn Lego din lume, cu o inaltime de 35,05 metri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.