Germanii vor putea sa cumpere carti erotice in format eBook doar intre orele 22.00 si 06.00, potrivit unei noi legi care a fost promovata de Asociatia Librarilor si Editorilor din Germania.

O lege similara care vizeaza interdictia proiectiilor de filme pentru adulti in cinematografele germane se aplica in aceasta tara inca din anul 2002. Dispozitiile acelei legi au fost adaptate si extinse pentru a acoperi si domeniul cartilor disponibile pe internet.

Legea a fost extinsa dupa ce autoritatile au primit o plangere referitoare la o carte cu continut sexual explicit, intitulata "Schlauchgeluste", in format eBook, care putea fi cumparata si lecturata mult prea usor pe internet de catre minori. Un blogger din industria cartii considera ca aceasta decizie, sprijinita de Autoritatea pentru Protectia Copiilor, reprezinta "o nebunie". Asociatia Librarilor si Editorilor din Germania a confirmat faptul ca distribuitorii de carte cauta in aceasta perioada diverse solutii pentru a limita efectele negative ale acestei legi asupra vanzarilor.

Anumite surse afirma ca librarii si editorii germani vor incepe sa identifice titlurile care sunt considerate "periculoase pentru tineri", potrivit legislatiei germane, care vor fi izolate intr-o sectiune specifica de pe site-urile de vanzari de eBook-uri si vor deveni "invizibile" pentru minori, prin folosirea unui software de filtrare, scrie MEDIAFAX.

Librarii din Germania risca o amenda de 50.000 de euro daca nu vor respecta noile norme legislative. Decizia de modificare a legislatiei germane a fost stimulata de "Schlauchgeluste", un volum de memorii scris de o persoana transgender, care a devenit subiectul unui proces in justitie, din cauza usurintei deosebite cu care acea carte putea fi achizitionata - inclusiv de minori - de pe site-ul unei librarii germane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.