Ministrul Bogdan Aurescu a precizat, miercuri, ca e esentiala formarea rapida a noului Guvern la Chisinau, pe baza optiunii pro-europene a electoratului moldovean, subliniind importanta asigurarii unei stabilitati politice necesare pentru avansarea pe calea reformelor si integrarii europene.

Potrivit unui comunicat MAE remis MEDIAFAX, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a fost primit, miercuri, de presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu ocazia vizitei efectuate la Chisinau.

Ministrul Bogdan Aurescu a evocat "ritmul intens" atins in dialogul politic bilateral, care a permis inregistrarea de progrese, de o maniera vizibila si constanta, pe principalele proiecte comune aflate in derulare.

El a semnalat necesitatea pastrarii pe mai departe a acestei dinamici pozitive, astfel incat initiativele de cooperare in curs sa fie materializate in termen, in beneficiul cetatenilor Republicii Moldova.

"In acest context, devine esentiala formarea rapida a noului Guvern, pe baza optiunii pro-europene a electoratului din Republica Moldova, Guvern care sa fie in masura sa continue in mod energic agenda bilaterala de cooperare. Totodata, seful diplomatiei romane a subliniat importanta asigurarii stabilitatii politice in Republica Moldova, ca premisa esentiala a avansarii pe calea reformelor si a integrarii europene, a consolidarii statului de drept si dezvoltarii economice de ansamblu", precizeaza sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.