Rusia a acuzat NATO, miercuri, de avansarea catre granitele sale si incercarea de a schimba echilibrul strategic al puterilor, fortand Moscova sa ia masuri pentru protejarea intereselor si securitatii sale, relateaza Reuters, in pagina electronica.

Comentariile purtatorului de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, au loc la o zi dupa ce Rusia si Occidentul s-au acuzat reciproc de periclitarea securitatii globale, crescand tensiunile in legatura cu conflictul din Ucraina, in care separatistii prorusi au ocupat teritoriul din est dupa ce Moscova a anexat Crimeea la inceputul lui 2014. "Nu Rusia se apropie de granitele cuiva. Infrastructura militara a NATO se apropie de granitele Rusiei", le-a spus Peskov reporterilor. "Toate acestea ... obliga Rusia sa ia masuri pentru a-si proteja interesele si propria securitate", a declarat el.

Peskov a declarat ca Occidentul a apelat tot mai mult la o retorica "neconstructiva si confruntativa" de tipul Razboiului Rece si ca Rusia nu a vrut niciodata o confruntare, relateaza MEDIAFAX.

Consilierul de politica externa al lui Vladimir Putin a declarat, miercuri, ca Rusia nu se va lasa atrasa intr-o cursa a inarmarii cu Occidentului, intrucat aceasta ar afecta economia. "Rusia nu va intra in cursa inarmarii. Rusia incearca sa reactioneze in unele moduri la unele amenintari dar nimic mai mult. Nu intram intr-o cursa a inarmarii pentru ca acest lucru ne prejudiciaza capacitatile in sfera economica", a declarat Iuri Usakov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.