Un tribunal egiptean l-a condamnat marti pe fostul presedinte Mohamed Morsi si alti 16 lideri ai Fratilor Musulmani la inchisoare pe viata in baza acuzatiilor de spionaj, relateaza CNN.

Alti trei lideri de rang inalt ai Fratilor Musulmani - Khairat Al Shater, Mohamed Beltagy si Ahmed Abdel Alaty - au fost condamnati la moarte prin spanzurare. In Egipt inchisoare pe viata presupune executarea a 25 de ani. Tribunalul urmeaza sa decida, marti, daca va confirma pedeapsa cu moartea pentru Morsi, primita luna trecuta pentru rolul pe care acesta l-a jucat intr-o evadare din inchisoare in 2011.

Morsi, care a devenit primul presedinte ales democratic al Egiptului in iunie 2012, a fost indepartat de la putere printr-o lovitura de stat militara sustinuta de populatie in iulie 2013. Fostul presedinte a fost deja judecat in aprilie pentru violenta si incitare la violenta si condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru torturarea protestatarilor din fata palatului prezidential in decembrie 2012. El a fost achitat insa de acuzatiile de crima in cazul deceselor protestatarilor, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.