Cel putin 30 de persoane au fost arestate in capitala bulgara Sofia, dupa doua nopti de proteste care au inceput sambata seara si care s-au soldat cu raniti, din cauza volumului prea mare al muzicii puse de catre etnici romi in cartierul Orlandovti, relateaza site-ul Novinite.com.

Politia afirma ca principalul scop al fortelor de securitate este sa previna noi incidente si sa consolideze securitatea intr-un cartier afectat recent de tensiuni in centrul carora se afla romi. Etnici romi au fost raniti in noaptea de duminica spre luni, in timp ce protestatari incercau sa rupa un cordon de politie si sa atace locuinte ale acestora din cartier. Luni seara sunt asteptate noi confruntari, in contextul in care la proteste participa extremisti de dreapta, a declarat un comisar de politie pentru postul national de radio BNR.

La proteste au participat, de asemenea, suporteri ai unor echipe de fotbal. Ministerul de Interne a avertizat ca se asteapta ca persoane care se implica in ciocniri dupa meciuri de fotbal sa soseasca luni seara in zona cartierului, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit lui Mladen Marinov, directorul Politiei din Sofia, plangerile din cauza volumului prea mare al muzicii sunt obisnuite si in alte parti ale capitalei. Politia primeste zeci de astfel de plangeri zilnic, a precizat el. Insa incidentele din weekend au avut loc in contextul unor confruntari, in satul Garmen (sud-vest), unde o incaierare din cauza volumului prea mare al muzicii a condus la un protest de o zi. Locuitori din Garmen au cerut demolarea unor cladiri "ilegale" apartinand unor etnici romi, in cartierul Kremikovti, de unde se aude muzica si in care locuiesc cateva sute de romi, fara sa fie proprietari de pamant sau cladiri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.