Rusia a dezvoltat un "tun cu microunde" capabil sa dezactiveze aeronave - inclusiv avioane fara pilot - inamice pe o raza de zece kilometri, a declarat luni un reprezentant al Corporatiei rusesti pentru producerea de instrumente (UIMC) pentru agentia Tass.

Sistemul consta intr-un oscilator puternic si o antena parabolica, un sistem de control si monitorizare si unul de transmisie, montate pe sasiul sistemului antiaerian de rachete de tip Buk, precizeaza agentia rusa de stat pe site.

"Complexul mobil cu microunde dezvoltat de compania noastra - Institutul de Inginerie Radio Moscova din cadru Academiei Ruse de Stiinte - este conceput pentru suprimarea echipamentului electronic al obiectelor care zboara la altitudini mici si atacarea armelor de precizie ghidate", a declarat reprezentantul coropratiei, adaugand ca dispozitivul urmeaza sa fie prezentat la Forumul armatei din acest an. Potrivit aceleiasi surse, sistemul asigura "un nou nivel de aparare". "Prin caracteristicile sale tehnice, sistemul nu are pereche in lume", a declarat reprezentantul UIMC, precizand ca acest complex a fost montat pe sasiul unui sistem antiaerian de rachete de tip Buk.

Specificatiile noului complex nu au fost dezvaluite, insa, un reprezentant al industiriei apararii a declarat ca acesta are o raza de actiune de zece kilometri.

"Atunci cand este instalat pe o platforma speciala, «tunul cu microunde» este capabil sa ofere un perimetru de aparare de 360 de grade. Totodata, complexul este prevazut sa fie folosit la testarea rezistentei sistemelor radio-electronice ale echipamentului militar national la radiatia microundelor", potrivit acestei surse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.