Premierul Noii Zeelande, John Key, a declarat joi ca isi schimba microreceptorul la fiecare trei luni si nu isi ia telefonul mobil cu el la discutiile confidentiale, pentru a reduce riscul de a fi spionat, relateaza DPA, in pagina electronica.

Key a facut aceste declaratii intr-un interviu acordat postului comercial de radio More FM, afirmand ca actioneaza in baza principiului ca ar fi spionat intr-o oarecare masura. "Am mai multa securitate pe telefonul meu decat multe persoane dar aceasta nu inseamna ca nu il poti intercepta", a declarat el.

Key a afirmat ca evita sa tina un telefon mobil in camera in timpul discutiilor pe care le are cu consilierii din domeniul securitatii nationale din cauza riscului ca acesta sa fie accesat de la distanta si folosit ca dispozitiv de ascultare, scrie MEDIAFAX.

"Stiu ca poate fi folosit ca dispozitiv de ascultare, fie ca este deschis, fie ca nu. Cred ca imi arunc microreceptorul la fiecare trei luni", a declarat el.

"Nu as putea merge in strainatate fara sa il am la mine si daca il las din greseala in camera de hotel, asa cum am facut de cateva ori, pur si simplu il arunc", a adaugat el. Serviciile de informatii ale Noii Zeelande, GCSB, au fost acuzate ca folosesc supravegherea electronica pentru a-si spiona vecinii, precum si candidatii la functia de director general al Organizatiei Mondiale a Comertului in 2013, potrivit documentelor date publicitatii de fostul contractor al NSA Edward Snowden.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.