Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, se pregateste sa trimita cateva sute de instructori militari suplimentari intr-un fief al gruparii Stat Islamic, la nord-vest de Bagdad, pentru a ajuta la inlaturarea extremistilor sunniti din provincia Anbar.

Oficialii de la Pentagon intocmesc planul care prevede trimiterea a 500 de militari americani pentru a ajuta fortele irakiene sa se pregateasca pentru lupta impotriva gruparii Stat Islamic in aceasta provincie importanta, potrivit unor oficiali citati de Wall Street Journal in editia electronica.

In prezent, aproximativ 3.080 de soldati americani se afla in Irak, au declarat oficiali de la Pentagon. Dupa ce va fi aprobata de Casa Alba, noua suplimentare va reprezenta cel mai recent efort al Pentagonului in vederea consolidarii misiunii de instruire a trupelor irakiene, care inca nu a adus rezultate semnificative pe teren, scrie MEDIAFAX.

Efectivele americane din Irak au fost suplimentate ultima data in noiembrie, cand Obama a trimis alti 1.500 de militari in aceasta tara. Noul plan intervine dupa reevaluarea strategiei lui Obama impotriva gruparii Stat Islamic, care a fost criticata in special dupa ce jihadistii au preluat controlul asupra capitalei provinciei Anbar, Ramadi, luna trecuta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.