Aviatia militara israeliana a efectuat, duminica, raiduri aeriene in nordul Fasiei Gaza, ca riposta la o racheta lansata din teritoriul palestinian spre sudul Israelului, un incident care a atras nemultumirea premierului Benjamin Netanyahu fata de pasivitatea comunitatii internationale.

Militanti islamisti din Fasia Gaza, teritoriu palestinian aflat sub controlul miscarii fundamentaliste Hamas, au lansat sambata o racheta spre sudul Israelului. Proiectilul a cazut pe un camp, fara a provoca victime. Atacul a fost revendicat de gruparea salafista Brigazile Omar, afiliata retelei teroriste sunnite Stat Islamic.

In replica, avioane militare israeliene au bombardat duminica "pozitii teroriste din nordul Fasiei Gaza", potrivit Statului Major al armatei israeliene. In urma raidurilor aeriene nu au fost semnalate victime. Pe fondul amplificarii tensiunilor, sirenele antiaeriene au rasunat duminica in orasul israelian Ashkelon. Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a condamnat, duminica, "ipocrizia" comunitatii internationale, care nu a condamnat atacul cu racheta, scrie MEDIAFAX.

"Nu am auzit nici macar un singur membru al comunitatii internationale sa condamne atacul, iar Natiunile Unite nu au spus nici macar un cuvant. Trebuie sa fie clar: ipocrizia care se raspandeste in lume nu ne va opri sa aparam cetatenii Israelului", a spus Netanyahu, potrivit site-ului Ynetnews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.