Peste 200 de persoane date in urmarire, ale caror semnalmente au fost introduse in Sistemul Informatic Schengen si 60 de masini cautate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe in anchete au fost gasite in ultima saptamana, informeaza, duminica, Politia Romana.

Politistii romani au prins, in perioada 29 mai – 5 iunie, pe teritoriul tarii noastre, 143 persoane ce fac obiectul unor semnalari in SIS (Sistemul Informatic Schengen).

Conform sursei citate, oamenii legii au pus in aplicare 11 mandate europene de arestare, au depistat 70 de persoane care erau cautate in vederea participarii la o procedura judiciara si cinci persoane care erau semnalate ca disparute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, pe teritoriul Romaniei, au fost identificate 51 de autoturisme ce erau cautate de partenerii din Spatiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe in cadrul procedurilor penale, fiind ridicate doua placute de inmatriculare si un certificat de inmatriculare semnalate de statele membre. Totodata, 64 de persoane cautate de autoritatile romane au fost identificate de partenerii straini pe teritoriul lor, in urma schimbului de informatii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala – Inspectoratul General al Politiei Romane.

Dintre acestea, 36 erau urmarite de Politia Romana in baza unor mandate europene de arestare, 11 persoane erau cautate pentru participarea la o procedura judiciara, iar doua persoane erau semnalate disparute de autoritatile romane.

Partenerii din statele membre au identificat noua autovehicule semnalate de autoritatile romane in vederea indisponibilizarii sau pentru a fi folosite ca probe in cadrul procedurilor penale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.