In Romania s-au facut pasi importanti pentru studierea Holocaustului, a declarat, vineri, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, subliniind ca este important pentru generatiile tinere sa invete despre Holocaust.

"Acest eveniment este o consecinta directa a protocolului pe care l-am semnat pe 5 februarie 2015, Protocolul de colaborare intre Ministerul Afacerilor Externe si B’nai B’rith Romania. Ma bucur ca MAE s-a implicat in cadrul celei de-a doua editii a Podurilor Tolerantei, care se desfasoara in Romania", a declarat Bogdan Aurescu, in cadrul seminarului diplomatic "Diplomatia romaneasca - Contributii ale iudaismului romanesc".

Estenta proiectului "Podurile Tolerantei" se refera la educarea tinerei generatii si invita la adoptarea unei atitudini deschise, in care societatea sprijina combaterea oricaror forme de discriminare, intoleranta sau manifestari extremiste. "Educatia in spiritul tolerantei nu preocupa si nu trebuie sa preocupe institutiile de invatamant sau pe cele din domeniul cultural sau din domeniul cultelor si trebuie sa devina un mod de a fi a societatilor in ansamblul sau", a mai spus ministrul, scrie MEDIAFAX.

Aurescu a vorbit despre importanta diversitatii etnice si religioase din Romania, mentionand ca toate minoritatile nationale, inclusiv comunitatea evreiasca, sunt parte a istoriei. "Sistemul constitutional al Romaniei moderne, de dupa marea unire sin 1918, dar si modelul imaginat dupa 1989, ca sa ma refer doar la doua repere esetiale ale istoriei contemporane ale Romaniei ar fi incomplete fara valoarea adaugata a diversitatii etnice, culturale, lingvistice si religioase a grupurilor minoritatilor nationale", a mai spus Bogdan Aurescu.

Ministrul considera ca promovarea diversitatii, promovarea respectului fata de celalalt, egalitatea in fata legii si a justitiei reprezinta principii esentiale care trebuie sa stea la baza functionarii oricarui stat democratic.

B’nai B’rith Romania si B’nai B’rith Europa, in parteneriat cu Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania, Parlamentul Romaniei, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii, Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Primaria Sectorului 3, Institutul Cultural Roman, Fundatia Ronald S. Lauder Romania, Complexul Educational Lauder-Reut, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Consiliul Municipal al Elevilor, au deschis lucrarile celei de-a doua editii a proiectului european “Podurile Tolerantei”, eveniment desfasurat pe parcursul a trei zile.

Citeste si:
Orban, despre menținerea lui Bode la Interne: „Principala...
Orban, despre menținerea lui...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.