Turistii straini din Spania sunt sfatuiti sa fie atenti la lucrurile personale dupa ce politia a arestat noua romani acuzati de furturi pe aeroporturile din Murcia si Alicante, relateaza Daily Mail, in editia electronica.

La sfarsitul lui mai, politia spaniola a arestat noua persoane, opt barbati si o femeie, in legatura cu o serie de furturi pe aeroporturile din Murcia si Alicante. Gruparea, ai carei membri au varste cuprinse intre 22 si 42 de ani, viza turisti straini, in special femei. Furturile au fost comise pe aeroport, dar unii turisti au fost urmariti pana la hotel. Portalul spaniol Murcia Today a anuntat ca cei noua sunt cetateni romani.

"Suntem incantati sa vedem ca autoritatile spaniole au adus acest grup de hoti in fata justitiei. Aeroporturile pot reprezenta o prada bogata pentru hoti, ei stiind ca numeroase persoane transporta lucruri de valoare asupra lor sau in bagaje", a declarat un purtator de cuvant al ABTA (Asociatia Britanica a Agentilor de Turism).

"Oamenii pot fi, de asemenea, distrasi daca au ajuns intr-un aeroport care le este necunoscut", a adaugat el. "Astfel ca, desi este incredibil de usor sa lasati garda jos dupa un zbor lung, ramaneti alerti, puneti-va portofelul, pasaportul etc intr-un buzunar interior si supravegheati-va bagajul. Sa fii jefuit nu este niciodata o experienta placuta si reprezinta cea mai proasta modalitate posibila de a-ti incepe sau termina vacanta", a continuat el.

Atat Alicante, cat si Murcia sunt destinatii turistice populare care atrag zilnic numerosi turisti care nu sunt familiari cu imprejurimile, scrie MEDIAFAX. "Sfatul meu este sa verificati site-ul Foreign and Commonwealth (FCO) pentru ultimele sfaturi despre destinatia dumneavoastra, inainte de a va cumpara excursia si din nou inainte de a pleca. La fel, cititi cartile ghid sau ghidurile online pentru sfaturi privind zonele pe care trebuie sa le evitati si cum sa va protejati de inselatorii", a declarat Bob Atkinson, expert in turism la TravelSupermarket.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.