Biochimistul american Irwin Rose, laureat al premiului Nobel pentru chimie pe anul 2004, ale carui descoperiri au revolutionat tratamentele impotriva cancerului de col uterin si fibrozei chistice, a murit marti, la varsta de 88 de ani, a anuntat Universitatea din California, informeaza Reuters.

Irwin Rose a primit premiul Nobel pentru chimie in 2004, alaturi de cercetatorii Aaron Ciechanover si Avram Hershko de la Institutul de Tehnologie din Israel, pentru descoperirile privind modul in care se descompun celulele si cel in care se elimina proteinele vechi si deteriorate in cazul plantelor si al animalelor, scrie MEDIAFAX.

Descoperirile lor au reprezentat un pas inainte in domeniul biologiei celulare si au oferit o noua perspectiva asupra activitatii moleculare in cazul cancerului si altor maladii, potrivit reprezentantilor Universitatii din California. Irwin Rose a murit in somn, in Deerfield, statul american Massachusetts, au anuntat, citand familia savantului, reprezentantii universitatii unde acesta a lucrat in ultima parte a vietii sale.

Nascut in Brooklyn, New York, in 1926, Rose a devenit doctor al Universitatii din Chicago in 1952. Majoritatea carierei sale a petrecut-o la Fox Chase Center din Philadelphia. In 1997, Rose a devenit specialist al departamentului de fiziologie si biofizica al Universitatii din California, din localitatea Irvine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.