Un numar din ce in ce mai mare de hackeri ofera ajutor retelei teroriste Stat Islamic in propagarea mesajelor, atacand site-uri ale unor organizatii media, anunta compania de securitate FireEye.

"Sustinatorii ajuta organizatia terorista Stat Islamic prin atacuri oportuniste si prin operatiuni cibernetice mai sofisticate", precizeaza compania FireEye, scrie MEDIAFAX.

Postul francez TV5 Monde a fost vizat de atacuri cibernetice anul acesta, dar simpatizantii grupului Stat Islamic au vizat si alte organizatii media.

"Sunt numerosi oameni care merg in Siria pentru a lupta de partea grupului Stat Islamic, dar altii aleg o lupta mai comoda, de acasa. Oricine are o conexiune la Internet si abilitati tehnice poate contribui", explica David Merkel, specialist al companiei FireEye.

Potrivit expertului, un numar din ce in ce mai mare de hackeri ofera sustinere grupului Stat Islamic, prin atacuri cibernetice si actiuni de propaganda. "Atribuirea acestor actiuni grupului Stat Islamic este dificila, dar este clar ca sunt comise in numele acestei organizatii teroriste", subliniaza FireEye.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.