Sute de scoli au fost inchise joi in Coreea de Sud de catre autoritati, intr-un efort de a limita amplificarea temerilor provocate de infectarea a 35 de persoane cu coronavirusul care cauzeaza Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV), dintre care doua au murit, relateaza AFP online.

Peste 700 de institutii de invatamant - de la gradinite si pana la colegii - au fost inchise ca raspuns la temeri ale publicului fata de ceea ce a devenit cel mai mare focar de MERS-CoV din afara Arabiei Saudite. Cinci cazuri noi au fost coonfirmate joi, numarul cunoscut de infectii crescand astfel la 35, potrivit Ministerului Sanatatii. Primul caz, raportat pe 20 mai, a fost al unui batran, in varsta de 68 de ani, diagnosticat in urma unei calatorii in Arabia Saudita. De atunci, peste 1.300 de persoane care ar fi fost expuse in mod direct sau indirect coronavirusului au fost plasate in diverse niveluri de carantina. Unele au fost izolate in unitati desemnate de stat, iar celor mai multe li s-a recomandat sa stea acasa, scrie MEDIAFAX.

La Seul, nivelul tot mai mare al ingrijorarii este reflectat de cresterea numarului navetisttilor care poarta masti in autobuze si metrouri. Ingrijorarea a fost "exportata", in contextul in care Organizatia coreeana pentru turism (KTO) a anuntat joi ca aproximativ 7.000 de turisti - majoritatea din China si Taiwan - si-au anulat calatoriile in grup in Coreea de Sud. "O anulare in masa de aceasta amploare este foarte neobisnuita. Multi turisti au evocat o epidemie de MERS-CoV ca motiv principal", a declarat un purtator de cuvant KTO pentru AFP.

Administratia presedintei Park Geun-hye si oficiali in domeniul Sanatatii, in general, au fost criticati pentru un raspuns prea incet la aparitia focarului. Intr-o reuniune de urgenta cu oficiali din dmeniul Sanatatii, miercuri, Park Geun-hye a indemnat "sa se faca totul" pentru stoparea raspandirii coronavirusului si atenuarea temerilor publicului. In total 1.161 de persoane au fost infectate la nivel mondial, dintre care 436 au murit. Peste 20 de tari au fost afectate, insa cele mai multe cazuri au fost raportate in Arabia Saudita.

Coronavirusul, pentru care nu exista un tratament sau vaccin, este considerat o ruda mai letala, dar mai putin infectioasa, a Sindromului respirator acut sever (SARS), care a ucis sute de persoane dupa ce a aparut in Asia in 2003. Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca se asteapta ca numarul de infectii in Coreea de Sud sa creasca, dar a subliniat ca "nu exista o dovada a unei transmiteri sustinute in comunitate".

Citeste si:
Audi, BMW și Mercedes, amendate în Coreea de Sud pentru manipularea...
Audi, BMW și Mercedes,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.