Japonia l-a numit pe fostul presedinte al Consiliului European, Herman Van Rompuy, ambasador al haiku, ceea ce presupune promovarea acestui gen de poezie japoneza in cadrul schimburilor culturale dintre niponi si Uniunea Europeana, informeaza dailymail.co.uk.
Haiku este un gen de poezie cu forma fixa, traditional japoneza (japoneza fiind o limba silabica), alcatuita din 17 silabe, repartizate pe 3 "versuri", formate din 5, 7, respectiv 5 silabe. Van Rompuy este cunoscut pentru pasiunea pe care o are pentru acest gen de poezie, scrie MEDIAFAX.

Fostul presedinte al Consiliului European s-a intalnit, marti, cu prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, si a promis ca va face tot ce ii sta in putere pentru a intari relatiile dintre Japonia si Uniunea Europeana, potrivit unui comunicat al Guvernului nipon. "Ca un poet haiku si un prieten al Japoniei, sper sa continuu sa fac ceea ce ma priveste pentru a consolida relatiile Japonia - UE", i-ar fi spus Van Rompuy lui Abe, potrivit sursei citate. Van Rompuy si-a incheiat, in decembrie 2014, mandatul de presedinte al Consiliului European.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.