Seful diplomatiei americane John Kerry a fost operat cu succes la Boston, in nord-estul Statelor Unite, dupa ce si-a fracturat femurul cazand de pe bicicleta in Franta, a anuntat marti un purtator de cuvant.

Agenda de obicei supraincarcata a secretarului american ramane nesigura in saptamanile viitoare. "Nu ma astept ca (operatia) sa interfereze cu responsabilitatile sale de secretar de Stat", a dat asigurari doctorul Burke, care l-a operat.

John Kerry "se odihneste si este intr-o forma buna. Doctorii i-au ingrijit piciorul astazi (marti)" la un spital din Boston, a declarat purtatorul de cuvant John Kirby, citat intr-un comunicat, scrie MEDIAFAX.

Operatia, care a durat patru ore si in timpul careia Kerry a fost anesteziat local, "nu a fost complicata, iar acum preconizam sa-l vedem mergand inca de miercuri", a spus chirurgul. Un purtator de cuvant al Casei Albe, Josh Earnest, a declarat la randul sau ca secretarul "va aborda convalescenta cu un anumit zel".

"Este prea devreme" sa se spuna ce "impact va avea rana" asupra negocierilor in curs cu privire la programul nuclear controversat al Teheranului, a spus Earnest. Avand in vedere apropierea datei-limita - 30 iunie - in vederea incheierii unui acord definitiv cu Iranul, purtatorul de cuvant al presedintiei americane a dat asigurari ca John Kerry va juca "un rol major" in aceste negocieri.

Departamentul de Stat a dat, de asemenea, asigurari ca secretarul ramane implicat si intentioneaza sa revina la masa negocierilor pana la sfarsitul lunii. In alt dosar, Kerry s-a alaturat de la Boston, inainte sa intre in sala de operatie, reprezentantilor coalitiei internationale antijihadiste reuniti la Paris cu scopul de a reevalua strategia impotriva gruparii Statul Islamic (SI).

Sunteti "cea mai buna speranta de a pune in sah" jihadistii, a declarat Kerry, care ar fi urmat sa participe la reuniune. Insa accidentul de bicicleta l-a determinat sa-si anuleze participarea si o vizita in Spania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.