Tabloul "Le Bar aux Folies-Bergere", de Edouard Manet, evaluat la 20 de milioane de lire sterline (27,7 milioane de euro), va fi scos la licitatie pe 24 iunie, la casa Sotheby's din Londra, informeaza bbc.co.uk.
Pictura, realizata in 1881, este considerata una dintre imaginile definitorii ale impresionismului fancez si prezinta o scena a vietii de noapte pariziene - o barmanita din celebrul cabaret Folies-Bergere. Tabloul s-a aflat in colectia personala a artistului pana la moartea acestuia, cand a fost cumparat de un comerciant de arta, ramanand mult timp in proprietate privata, scrie MEDIAFAX.

Lucrarea a mai fost vanduta la licitatie in 1994, pentru suma de 4,4 milioane de lire sterline. Manet a creat doua versiuni ale aceleiasi scene, una mai mare aflandu-se la Courtauld Gallery din Londra. Anul trecut, a fost stabilit un record de autor la o licitatie din New York, "Le Printemps" - portretul unei actrite pariziene - de Manet fiind vandut pentru 65 de milioane de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.