Pictura "The Holy Virgin Mary", realizata de artistul britanic Chris Ofili si considerata a fi una dintre cele mai scumpe lucrari de arta realizate din excremente de elefant, va fi scoasa la licitatie de casa Christie's, pe 30 iunie, la Londra, fiind estimata la 2,3 milioane de dolari.

Este de asteptat ca pictura "The Holy Virgin Mary" ("Sfanta Fecioara Maria", n.r.) sa fie adjudecata, la licitatia organizata de casa Christie's, pentru o suma de 2,3 milioane de dolari sau chiar sa depaseasca aceasta valoare, potrivit huffingtonpost.com. Creata in 1996, "The Holy Virgin Mary" este considerata de autorul sau, artistul britanic Chris Ofili, "o versiune hip-hop a vietii" Fecioarei Maria.

In aceasta reprezentare artistica socanta, Chris Ofili prezinta o Fecioara Maria africana, cu un san dezgolit si realizat din fecale de elefant. Totodata, lucrarea este decorata cu simboluri pornografice. Materia prima folosita in realizarea acestei lucrari a fost colectata de la London Zoo si este, in parte, o referire la radacinile africane ale familiei sale, scrie MEDIAFAX. Desi a fost realizata in 1996, aceasta lucrare controversata nu a fost prezentata pana in 1999, cand a facut parte dintr-o expozitie organizata la Brooklyn Museum, fiind foarte apreciata de public.

Recordul de pret pentru o opera a artistului Chris Ofili a fost stabilit de lucrarea "Orgena", realizata in 1998 si care are, de asemenea, in compozitia sa excremente de elefant. Aceasta pictura a fost vanduta cu 2,8 milioane de dolari, in iunie 2010. In anul 1998, Chris Ofili, care foloseste deseori fecale de elefant in lucrarile sale, a castigat premiul Turner, una dintre cele mai ravnite si controversate distinctii din arta contemporana, care anual starneste dezbateri aprinse cu privire la ceea ce inseamna arta. Artistul britanic, in prezent in varsta de 46 de ani, a primit aceasta distinctie pentru "exuberanta, umor si bogatie a tehnicilor folosite in pictura".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.