Primaria din Paris a inceput, luni, eliminarea "lacatelor iubirii" de pe celebrul Pont des Arts, un pod de pe Sena a carui structura este grav amenintata de greutatea acestora.

"Lacatele iubirii", pe care cuplurile de indragostiti le fixau de-a lungul balustradelor podurilor pariziene, pentru a-si "sigila" uniunea, aruncand apoi cheia in Sena, si-au facut aparitia la Paris in 2008.

O balustrada de pe celebrul Pont des Arts din Paris care s-a prabusit, in luna iunie 2014, sub greutatea miilor de "lacate ale iubirii" a cauzat evacuarea acelei pasarele pentru pietoni care traverseaza Sena in fata muzeului Luvru si ofera pietonilor una dintre cele mai frumoase vederi asupra Parisului, scrie MEDIAFAX.

Actiunea de eliminare a lacatelor va dura o saptamana, aceste simboluri ale iubirii urmand sa fie inlocuite de o instalatie artistica. Ulterior, din toamna acestui an, in locul grilajelor pe care erau montate lacatele vor fi instalate panouri de sticla. Actiunea de eliminare a lacatelor a beneficiat de o larga mediatizare pe platforma de socializare Twitter, unde au aparut numeroase imagini de la acest eveniment, in timp ce curiosii s-au adunat la fata locului. Cele aproximativ 45 de tone de metal reprezentand lacatele vor fi topite pentru a fi refolosite pentru o alta opera de arta.

In luna august a anului trecut, primaria din Paris a lansat o campanie de presa prin care a cerut cuplurilor de indragostiti sa inlocuiasca lacatele fixate pe balustradele podurilor pariziene cu selfie-uri publicate pe internet. "Ideea este de a propune cuplurilor alternativa selfie-urilor pentru lacate, explicandu-le ca acestea din urma sunt prea grele si avariaza podurile pariziene"
, a explicat la momentul respectiv Primaria din Paris pentru AFP.

Cuplurile de indragostiti vor putea sa "isi imortalizeze iubirea mai degraba online decat pe podurile din Paris".

Autocolante au fost lipite atunci pe podurile pariziene, pentru a sugera indragostitilor sa faca selfie-uri - fotografii de tip autoportret realizate cu telefoane mobile - si sa le publice pe un site special (lovewithoutlocks.paris.fr) sau pe Twitter, cu hashtagul #lovewithoutlocks ("iubire fara lacate").

"Este un prim element al unui plan de actiune global", a mai explicat Primaria din Paris. "Este o prima initiativa de comunicare pentru a explica faptul ca lacatele nu sunt bune pentru patrimoniul parizian si, in plus, ele nu reprezinta idealul pentru a simboliza iubirea", potrivit primariei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.