O influenta revista britanica a desemnat cel mai bun restaurant din lume.

Restaurantul El Celler de Can Roca din orasul spaniol Girona a fost desemnat, luni, la Londra, cel mai bun din lume de influenta revista britanica Restaurant, informeaza Reuters. El Celler de Can Roca a mai primit acest titlu in 2013, in timp ce in 2014 liderul topului a fost desemnat Noma, din Copenhaga, un restaurant administrat de maestrul bucatar Rene Redzepi. Anul acesta, Noma s-a situat pe locul al treilea.

El Celler de Can Roca este administrat de trei frati din Girona, Spania, din 1986, si a fost descris de reprezentantii revistei ca reprezentand "ospitalitatea la cel mai inalt nivel". Pe locul al doilea in topul de anul acesta s-a situat Osteria Francescana, din orasul italian Modena, iar locul al patrulea este ocupat de restaurantul Central din Lima. Topul 5 al celor mai bune restaurante din lume este completat de Eleven Madison Park din New York, scrie MEDIAFAX. Topul 10 este completat, in ordine, de Mugaritz din San Sebastian, Dinner by Heston Blumenthal din Londra, Narisawa din Tokyo, D.O.M din Sao Paulo si Gaggan din Bangkok.

In 2015, restaurantele europene domina primele 50 de locuri ale topului. Topul 100 al celor mai bune restaurante din lume este alcatuit pe baza voturilor exprimate de peste 1.000 de experti internationali, in randul carora se afla maestri bucatari si critici culinari.

De la infiintarea in 2002, acest clasament, sponsorizat de San Pellegrino si Acqua Panna, a acordat titlul suprem unui numar de doar cinci restaurante. In afara de El Celler de Can Roca si Noma, premiul a fost atribuit restaurantului spaniol El Bulli al lui Ferran Adria (inchis de la sfarsitul anului 2011) de cinci ori (2002, 2006, 2007, 2008 si 2009), restaurantului californian The French Laundry al maestrului bucatar Thomas Keller (2003 si 2004) si restaurantului britanic Fat Duck administrat de Heston Blumenthal (2005).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.