Doua persoane au murit in Coreea de Sud, acestea fiind primele decese raportate in legatura cu coronavirusul care cauzeaza sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV).

Ambele persoane, un barbat in varsta de 58 de ani si o femeie in varsta de 71 de ani, au fost identificate ca purtatoare ale coronavirusului, potrivit agentiei Yonhap. Sase cazuri noi de MERS-CoV au fost descoperite, a anuntat Ministerul Sanatatii, numarul total al persoanelor infectate in focar crescand astfel la 25, scrie MEDIAFAX.

Multe dintre infectii au fost descoperite in spitalul in care a fost diagnosticat primul caz, in urma cu doua saptamani. Primul pacient a luat boala in timp ce se afla in Orientul Mijlociu, la jumatatea lui aprilie. Boala respiratorie virala a fost descoperita in Arabia Saudita, unde a aparut prima oara in 2012.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a inregistrat, pana in prezent, peste 1.000 de cazuri de MERS-CoV confirmate prin analize de laborator in intreaga lume. Peste 400 de persoane au murit pana acum din cauza bolii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.