Subsidiare ale British American Tobacco, Philip Morris International si Japan Tobacco vor plati despagubiri de circa 15,6 miliarde dolari canadieni (12,5 miliarde dolari), in urma pierderii unui proces in Quebec cu dependenti de tutun si persoane care s-au imbolnavit din cauza fumatului.

Reclamantii au sustinut in timpul procesului ca producatorii de tutun trebuie facuti raspunzatori pentru vanzarea unor produse daunatoare si pentru ascunderea efectelor acestora asupra sanatatii, relateaza MarketWatch. Cea mai mare parte a despagubirilor, de 10,4 miliarde de dolari canadieni, vor fi platite de Imperial Tobacco Canada, divizie a British American Tobacco.

Compania a anuntat ca exista motive puternice pentru ca verdictul sa fie contestat. Decizia justitiei cere companiilor sa plateasca cel putin 1,13 miliarde de dolari canadieni, indiferent daca vor face sau nu apel, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.