Sute de persoane erau date dsparute dupa ce o nava de croaziera cu patru punti, Dongfangzhixing (Steaua de Est), la bordul careia se aflau 458 de persoane, s-a rasturnat luni seara, pe fluviul Yangtze, in provincia Hubei (centru), relateaza agentia China Noua in pagina electronica de marti.

Potrivit agentiei, care citeaza Administratia navigatiei fluviului Yangtze (Albastru), nava s-a scufundat catre ora locala 21.28 (16.30, ora Romaniei) in sectiunea Jianli a Yangtze. Capitanul si mecanicul-sef, care au fost salvati, au declarat ca nava s-a scufundat rapid dupa ce a fost prinsa intr-o furtuna. Opt persoane au fost salvate, potrivit agentiei China Noua, care adauga ca operatiunile de salvare erau ingreunate de rafale puternice de vant si ploaie. Nava, care se indrepta de la Nanjing (est), capitala provinciei Jiangsu, catre orasul Chongqing (sud-vest), avea la bord 405 pasageri, cinci reprezentanti ai unei agentii de voiaj si 47 de membri ai echipajului, potrivit Administratiei navigatiei fluviului. Potrivit presei chineze, scrie BBC, nava nu a emis un semnal SOS inainte sa se scufunde. Mai multe persoane care au inotat pana la mal au alertat politia cu ajutorul pescarilor.

Premierul Li Keqiang se indrepta catre locul accidentului. El a dispus ca o echipa din cadrul Consiliului de Stat sa conduca operatiunile de cautare si salvare, scrie MEDIAFAX. Cele mai multe persoane de la bord erau turisti cu varste cuprinse intre 50 si 80 de ani, care participau la un tur organizat de catre o companie din Shanghai, potrivit Cotidianului Poporului, citat de BBC. Sectorul in care s-a scufundat nava are 15 metri adancime, este cunoscut pentru frumusetea sa si atrage numerosi turisti pensionari, potrivit unui corespondent BBC.

Postul de stat CCTV a anuntat ca nava apartine Chongqing Eastern Shipping Corporation, care organizeaza croaziere in zone pitoresti de pe fluviul Yangtze. Douazeci si doua de persoane au murit pe acest fluviu in ianuarie, dupa ce un remorcher, care era testat, s-a rasturnat in apropiere de Zhangjiagang, in provincia Jiangsu.

Citeste si:
VIDEO Război în Ucraina. Forțele lui Zelenski au avariat o navă de...
VIDEO Război în Ucraina....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.